Resa till Sydostleden

Sydostleden börjar/slutar i orterna Växjö respektive Simrishamn. Båda städerna erbjuder goda möjligheter till mat och boende i alla kategorier med allt från minnesvärda matupplevelser till mysiga bed & breakfast.

Längs med Sydostleden är det tre trafikbolag som kör tågen men du kan köpa en biljett för hela resan och de populära Öresundstågen och Krösatågen kör sträckorna Växjö-Malmö och Karlskrona/Karlshamn-Kristianstad-Malmö. Från Simrishamn går det Pågatåg västerut mot Malmö. 

Reser du från Stockholm för att nå Sydostleden är SJ, Statens järnvägar det nationella tågbolaget i Sverige som du reser med. Vänligen notera att de lokala tågbolagens biljetter inte är giltiga på SJs tåg och vise versa. Du får inte heller ta med cykeln på ett SJ-tåg. Läs mer om SJ.

Tågstationer längs Sydostleden finns i:

Växjö, Karlshamn, Mörrum, Sölvesborg, Bromölla, Fjälkinge, Kristianstad, Simrishamn

Större busstationer:

Växjö, Karlshamn, Sölvesborg, Kristianstad och Simrishamn.

Flygplatser: Copenhagen Airport, Malmö Airport, Kristianstad Österlen Airport och Småland Airport.

Bil och- parkeringsförslag:

Växjö

Simrishamn

Cykel på tåg & bussar

Länstrafiken Kronoberg

I mån av plats får en konventionell cykel (gäller även elcykel) tas med på Öresundståg, Pågatåg, Krösatåg och i Länstrafiken Kronobergs regiontrafik mot uppvisande av giltig cykelbiljett (densamma som barn/ungdomsbiljett). Läs mer om att resa med cykel på Länstrafiken Kronobergs hemsida.

Blekingetrafiken

Cykel får i mån av plats tas med på tåg. För cykeln köper du en cykelbiljett, priset är detsamma som för enkelbiljett ung. Du kan även ta med din cykel på skärgårdsbåtarna. På bussen är det inte tillåtet att ta med cykel. Läs mer här.

Skånetrafiken

Ansvarar för kollektivtrafiken i Skåne. Här finns ett välorganiserat tåg- och bussnätverk som gör det lätt att nå de olika områdena inom regionen. På Öresundstågen och Pågatågen får du lov att ta med din cykel i mån av plats.  På regionbussar (gula bussarna) får du ta med en cykel i mån av plats, det går endast att ta med cyklar under helger klockan 04.00–23.00. Under sommarperioden 15 juni – 15 augusti gäller dessa tider alla dagar. Läs mer om att resa med cykel på Skånetrafikens hemsida